Connect with us

Novosti

Hrvatski savjet za zelenu gradnju Vas poziva na stručna predavanja!

Objavljeno

on

stručni skup

Hrvatski savjet za zelenu gradnju jedna je od najpoznatijih organizacija koja se bavi educiranjem stručne javnosti u području održivo izgrađenog okoliša. Kao nositelj programa stalnog stručnog usavršavanja pri Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine već dugi niz godina stojimo na raspolaganju investitorima, projektantima, inženjerima različitih struka, predstavnicima javnih i financijskih institucija te mnogim drugima, a sve u cilju izobrazbe svih dionika na tržištu u području održive gradnje. Više od 3.500 sudionika tijekom godine sudjeluje na velikom broj događanja koja organiziramo.

Pred nama su brojna stručna, korisna i zanimljiva događanja, a za početak ističemo sljedeće.

GBC 2-dnevna online edukacija: Nova Direktiva o energetskim svojstvima zgrada (EPBD), 24. i 25. travanj 2024.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju priprema 2-dnevnu online edukaciju pod nazivom: Nova Direktiva o energetskim svojstvima zgrada (EPBD), koja će se održati 24. i 25. travnja 2024. godine u online formatu, preko Zoom platforme.

Edukacija će donijeti novosti iz područja zakonske regulative koje se odnose na: preinake koje donosi Direktiva kroz reviziju kao dio Paketa „Spremni za 55%“, troškovno optimalne razine minimalnih zahtjeva energetskih svojstava za zgrade i dijelove zgrada, uvođenje i značenje putovnica za obnovu, financiranje, potporne mjere i drugi instrumenti, uloga energetskih certifikata do 2025., kreiranje nacionalne baze podataka o energetskim svojstvima zgrada i ukupnim energetskim svojstvima nacionalnog fonda zgrada, uspostavljanje mjera za redovite preglede sustava grijanja, hlađenja i ventilacije nazivne snage veće od 70 kW, dekarbonizaciji fonda zgrada kao i brojne druge teme u području EU i nacionalne regulative.

najava stručnog skupa
Nova Direktiva o energetskim svojstvima zgrada (EPBD) / Foto: Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Program će biti dostupan uskoro i vrednuje se u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja.

Prijavnica za sudjelovanje.

GBC live konferencija: Održivo financiranje i provedba projekata energetske učinkovitosti, 15. svibanj 2024. – PRIJAVNICA / sudjelovanje besplatno

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji s REGEA-om priprema konferenciju: Održivo financiranje i provedba projekata energetske učinkovitosti, koja će se održati 15. svibnja 2024. godine, hotelu Esplanade, u Zagrebu.

Konferencija će obuhvatiti sljedeće teme:

 • Plan energetske obnove u RH i provedba projekata energetske učinkovitosti;
 • Uloga EIB-a u financiranju održivih projekata;
 • Programi kreditiranja energetske obnove;
 • Građevinski sektor – najveći potencijal za dekarbonizaciju i uštedu energije;
 • Financiranje klimatski neutralnih i otpornih zgrada;
 • Pregled održivih financija – EU Komisija, ESG, EU Taksonomija;
 • Korištenje inicijative Novog europskog Bauhausa;
 • Pametno ulaganje u održivu gradnju kroz dijalog stakeholdera;
 • ESCO model za zgrade, „zeleni krediti“;
 • Predstavljanje projekta SMAFIN;
 • Nove tehnologije i tehnička rješenja za energetsku obnovu zgrada.

Brojni uvaženi predstavnici nacionalnih institucija sudjelovat će u ulozi predavača, a glavni govornik konferencije je: Ursula Hartenberger, ispred Climate Positive Europe Alliance (CPEA) sa temom: Overview of Sustainable Finance – EU Commission, ESG, EU Taxonomy.

najava stručnog skupa
Održivo financiranje i provedba projekata energetske

Program će biti dostupan uskoro, a vrednuje se s 5 sati u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja.

Prijavnica za sudjelovanje.

SAVE THE DATE – 7. SREDIŠNJA konferencija o održivoj gradnji, 21. studeni 2024.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira 7. SREDIŠNJU KONFERENCIJU O ODRŽIVOJ GRADNJI koja će se održati u 21. studenog 2024. godine, u Zagrebu.

Konferencija predstavlja središnje godišnje okupljanje profesionalaca koje se bavi održivom gradnjom, zelenom ekonomijom, energijom i urbanizmom.

najava stručnog skupa
7. Središnja konferencija o održivoj gradnji /Foto: Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Konferencija je namijenjena projektantima, inženjerima raznih tehničkih struka, investitorima, proizvođačima građevnog materijala, predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnim dužnosnicima i predstavnicima nadležnih ministarstava, vlasnicima nekretnina, developerima, bankarima, predstavnicima energetskih tvrtki, predstavnicima akademske zajednice i mnogim drugima.

Radi se o prepoznatljivom i tradicionalno najvećem godišnjem okupljanju stručnjaka iz područja održive gradnje u cijeloj RH.

U proteklih 6 godina na konferenciji sudjelovalo je više od 5.500 sudionika, održano je preko 250 stručnih prezentacija, a sveukupno je predavalo više od 300 stručnjaka na različitim panelima.

Program se vrednuje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja.

Pozivamo Vas da se pridružite GBC stručnim događanjima te da pratite GBC web stranicu.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju logo

Hrvatski savjet za zelenu gradnju
Ul. grada Vukovara 274, 10000 Zagreb
+385 1 4886 296
info@gbccroatia.org
www.gbccroatia.org

Popularno