Connect with us

O nama – što je „grenef“?

„grenef“ je skraćenica od pojmova GRađevinarstvo i ENergetska EFikasnost i sažetak je šire priče. Priče o gradnji u svim njenim granama i energetskoj učinkovitosti kao glavnom odgovoru na buduće projekte i nužnosti svake zgrade u makro i mikro smislu.

Magazin „grenef“ osmišljen je tako da možete saznati koji su sve prirodni materijali koji se mogu koristiti u gradnji i interijeru, koji su obnovljivi izvori energije, koji se mogu koristiti za grijanje i hlađenje te poboljšanje životnih uvjeta, ali i koji su vrste ekološke gradnje, novi građevinski materijali, koji osiguravaju potrebnu toplinsku i zvučnu izolaciju, a ujedno štede energiju i dr.

„grenef“ je nastavak misije koju smo započeli sa časopisima „Podovi“ 2008. i „Prozori + Vrata“ 2012. u Srbiji. Također, od 2016. godine časopis „Prozori + Vrata“ kao licencno izdanje tiska se i distribuira na području Hrvatske, te je u vrlo kratkom vremenu zadobio povjerenje tvrtki i stručne javnosti.

Od nastanka časopisa naglasak smo stavili na struku i taj put slijedimo i danas

Predrag Rađen, urednik časopisa

Radeći na ova dva brenda shvatili smo da smo puno naučili i da ne možemo ostati imuni na ubrzani razvoj građevinskog sektora koji sada već na mjesečnoj, neki bi rekli i dnevnoj razini, razvija materijale i tehnologije, modernizira strojeve, predstavlja ideje, postavlja pred nas inovacije koje postojeće pretvaraju u moderno i iz do jučer nemogućeg u sadašnjost.

Prirodu i zelenilo sele u najgušće naseljene gradove, stavljaju ceste, parkirališta i biciklističke staze na isto mjesto, omogućujući suvremenom čovjeku da lako i učinkovito prelazi velike udaljenosti, a opet u susjedstvu u kojem živi sve je u isto mjesto. I sve to uz brigu o planeti Zemlji, recikliranje materijala koje smo otpisali kao arhaične i neupotrebljive uz minimalan utrošak energije. Naučili smo kako „ukrotiti“ vatru, vodu, vjetar i zemlju te ih koristiti kao aktivne izvore energije štedeći novac i čuvajući atmosferu.

Što nam sve ovo govori?

Ne možete stati kada je cesta otvorena. Zato ćemo iskoristiti svoje dugogodišnje iskustvo kako bismo obogatili vaše. Zato krećemo u širu priču, svjesni da je ona potrebna svakom građevinaru, inženjeru, investitoru, arhitektu… Sukladno tome, „grenef“ je nastao kao odgovor na potrebe građevinskog sektora i velikog dijela javnosti.

Budućnost je stigla i mi ćemo vam je približiti, mi ćemo vam dati ideje, mi ćemo vam dati epilog vašeg početka, mi ćemo dati potvrdu vašem razvoju, mi ćemo podržati vašu želju za znanjem.

PA JESTE LI SPREMNI? MI SMO. ZA „grenef“!