Connect with us

Marketing

Zašto izabrati „grenef“ – Građevinarstvo & Energetska efikasnost?

„grenef“ – Građevinarstvo & Energetska Efikasnost je specijalizirani B2B građevinski časopis koji se, iz stručnog ugla, bavi inovativnim materijalima i proizvodima u građevinarstvu, a sve u cilju postizanja bolje energetske efikasnosti (solarni sistemi, klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje, reciklaža, inovativne tehnologije i sistemi, pametne kuće, pasivna gradnja, automatika, softveri, mašine, oprema, sistemi i alati, građevinarstvo, arhitektura i interijer sa fokusom na upotrebu energije dobivene iz obnovljivih izvora i uštedu energije).

Naš časopis je zamišljen kao stručno izdanje koje će arhitektima, izvođačima radova i investitorima, između ostalih, približiti moderne tehnologije ili prezentirati budućnost u svijetu građevinarstva. Imamo niz pozitivnih komentara i arhitekti nas trenutno svrstavaju na vodeću poziciju kada su u pitanju izdanja iz branše. Sadržaj koji kreiramo je relevantan i potpisuju ga domaći autori, među kojima su cjenjeni profesori sa arhitekture, elektro i građevinskog fakulteta, arhitekti i inženjeri.

Najpopularniji časopis kod arhitekata, izvođača radova i investitora

naše vrijednosti

Časopis izlazi 4 puta godišnje (veljača, svibanj, kolovoz i studeni). Preko Hrvatske Pošte distribuiramo cijelu nakladu, dok na stručnim sajmovima i sličnim manifestacijama, gdje imamo svoj izložbeni prostor, štampamo časopis u povećanoj nakladi, a dio naklade dostavljamo svim izlagačima i posjetiocima.

Časopis grenef - građevinarstvo & energetska efikasnost
Časopis grenef – građevinarstvo & energetska efikasnost

aktualne teme

 • Priprema dokumentacije i projektiranje
 • Kvalitetni materijali za izgradnju i zeleni koncept stanovanja
 • Tehnike, strojevi, alati i materijali potrebni za gradnju objekata
 • Obiteljski, komercijalni i industrijski objekti
 • Ugradnja i primjena specifičnih sistema
 • Arhitektura i enterijer, pejzažna arhitektura
 • Zelena gradnja i inovacije iz ovog segmenta
 • Trendovi prema izboru arhitekata i dizajnera
 • Prezentiranje arhitektonskih projekata
 • Energetski efikasni sistemi i ušteda energije
 • Klimatizacija, ventilacija i hlađenje

suradnja

Ukoliko se bavite građevinarstvom ili energetskom efikasnošću na bilo koji način, prisustvo u istoimenom časopisu je logičan izbor, jer smo na jednom mjestu okupili vodeće kompanije iz ovog područja, a ciljna grupa koja dobiva časopis na adrese je pažljivo odabrana i plod je našeg dugogodišnjeg izdavačkog rada u građevinskom sektoru.

Časopis „grenef“ povezuje arhitekte, projektne urede, građevinske kompanije, investitore i eksperte. I zbog toga je najbolje mjesto za promociju vašeg proizvoda ili usluge. Nadamo se da ćete nas i vi prepoznati kao idealnu medijsku platformu, kako to čini već preko 50 kompanija iz struke.

ono što nas izdvaja

Časopis se još izdvaja po dimenzijama (21×26 cm) i po kvaliteti štampe, gramaži EKO/ZELENOG papira (300g/m² korice i 120g/m² unutrašnji listovi). „grenef“ se štampa na minimum 132 strane, a kvaliteta grafičkog dizajna i pripreme postavlja ovo izdanje na jedno od vodećih, kada su u pitanju slični časopisi. Ipak, unikatni sadržaj koji kreiramo je nešto što nas najviše izdvaja od sličnih izdanja na tržištu. Za nas pišu profesori, inženjeri i arhitekti, a naša misija je upravo promocija domaće arhitekture, građevinarstva i zelenog koncepta stanovanja.

„Mi kreiramo sadržaj i promoviramo domaću arhitekturu i građevinarstvo”

Predrag Rađen, urednik časopisa GRENEF

print&web

Časopis, zbog listanja online, spada i u grupu web izdanja jer se nakon štampe objavljuje na stranici www.grenef.hr – tako da je naša čitalačka publika desetostruko veća u odnosu na tiražu časopisa. Nakon distribucije šalje se newsletter sa linkom na našu bazu od 15.000 email adresa. Aktivni smo i na društvenim mrežama tako da časopis GRENEF ima svoje Facebook, Instagram (ima preko 28.300 pratioca) i LinkedIn stranice kako bi što više informirali i educirali krajnje korisnike.

World Wide Web

U ovom trenutku stranica www.grenef.hr ima mjesečno oko 80.000 posjetioca, od čega skoro 90% njih dolazi preko pretraživača, zbog toga što smo visoko pozicionirani na Google-u. Na stranicu se svakodnevno postavljaju novosti i stručni tekstovi, kao i svaki tekst koji je štampan u časopisu. Postoji opcija postavke bannera i objave promotivnih tekstova sa kontakt informacijama i linkovima kompanije. Jednom mjesečno šalje se newsletter sa linkom za listanje časopisa i najnovijim postovima sa stranice na našu bazu od 15.000 email adresa u Hrvatskoj.

Veliku zahvalnost dugujemo i našim klijentima i suradnicima bez čije podrške ne bi mogli da dostignemo ovakvu kvalitetu na koji smo zaista ponosni. Ovo je časopis koji će vas oduševiti svojom kvalitetom dizajna, štampe i sadržaja – okupili smo stručnjake koji svojim tekstovima podižu kredibilitet našeg časopisa i izdvajaju ga na našem tržištu.

IZDAVAČ
Media construction j.d.o.o. Hruševečka 1
10000 Zagreb, Hrvatska
www.grenef.hr
DIREKTOR
Andrijana Komac
M. +385 99 3814455
E. andrijana@grenef.hr
UREDNIK
Predrag Rađen
M. +385 95 5803688
E. redakcija@grenef.hr