Connect with us

Promo

intervju: Krunoslav Slukan, ispred tvrtke Ljiljan S-Lider zelene gradnje u Hrvatskoj

Objavljeno

on

mladi poslovni čovjek u bijeloj košulji, nasmijan s bradom, sjedi za stolom


Dobrodošli u intervju s Krunoslavom Slukanom, prepoznatim liderom u području zelene gradnje u Hrvatskoj.

Gospodine Slukan, možete li nam reći kako je vaša tvrtka postala prepoznatljiva kao lider u uvozu inovativnih građevinskih brendova na hrvatsko tržište?

Naša posvećenost inovacijama i strast prema zelenoj gradnji doveli su nas do suradnje s vrhunskim brendovima poput belgijske cigle Nelissen, njemačkog crijepa ERLUS, 100% ovčje ekološke vune za izolaciju doma. Fokusiramo se na održive materijale koji donose promjenu u građevinsku industriju.

Kako ekološka ovčja vuna za izolaciju, jedan od brendova koje distribuirate, doprinosi zelenoj gradnji i koji su njeni ključni ekološki aspekti?

Ovaj proizvod je izazvao veliki interes kod naših kupaca. Ekološka ovčja vuna predstavlja izuzetno učinkovit materijal za izolaciju domova s nizom značajnih prednosti. Osim visoke termičke izolacije, ovčja vuna je prirodno protupožarna, čime pridonosi povećanoj sigurnosti prostora. Također, zbog svoje strukture i prirodnih voskova, otporna je na moljce i druge štetočine, čime osigurava dugovječnost izolacije bez potrebe za kemijskim tretmanima. Sposobnost regulacije vlage također čini ovčju vunu iznimno korisnom, stvarajući udoban i zdrav unutarnji prostor.

Vidjeli smo da ste uvoznik belgijske cigle Nelissen. Kako ova cigla unapređuje estetiku građevinskih projekata i istovremeno podržava ekološke ciljeve?

Nelissen cigla je sinonim za vrhunsku kvalitetu i estetiku. Njihova proizvodnja odvija se uz visoke standarde održivosti, koristeći prirodne resurse na odgovoran način. To čini naše projekte ne samo privlačnima, već i ekološki osviještenima. Proizvedena od visokokvalitetne prirodne gline, Nelissen cigla je izuzetno čvrsta i dugotrajna. Njena visoka otpornost na vremenske uvjete osigurava pouzdanu zaštitu zgrada tijekom vremena.

moderna bijelo crvena zgrada s velikim staklenim prozorima
Nelissen belgijska cigla u arhitekturi zgrade / Foto: Ljiljan S

Kako LJILJAN S potiče svijest o zelenoj gradnji među svojim kupcima i izvođačima, te općenito unutar građevinske industrije u Hrvatskoj?

Organiziramo edukacije, seminare, posjećujemo sajmove i surađujemo s arhitektima te inženjerima kako bismo podigli svijest o prednostima zelene gradnje. Naš cilj je potaknuti promjene prema održivijoj budućnosti u građevinskom sektoru.

Kako vidite budućnost zelene gradnje u Hrvatskoj i koji su najveći izazovi s kojima se suočava industrija?

Vjerujem da će zelena gradnja postati standard u bliskoj budućnosti. Izazovi su educirati sve dionike o prednostima održivosti te osigurati dostupnost ekoloških materijala po prihvatljivim cijenama.

Koje inovacije ili trendovi u građevinskoj industriji trenutno privlače najviše pažnje?

Tehnologije pametnih kuća, upotreba recikliranih materijala i proaktivno smanjenje energetske potrošnje su trenutno najuzbudljiviji trendovi. To su područja u kojima želimo biti predvodnici.

Koji je vaš savjet za mlade profesionalce u građevinskoj industriji koji žele usvojiti održive prakse u svojim projektima?

Edukacija je ključ. Mladim profesionalcima savjetujem da istraže nove tehnologije, prate trendove i budu otvoreni za inovacije. Održiva gradnja nije samo trend, već nužnost za budućnost naše industrije i zemlje.

Inovacija, dizajn i sigurnost spojeni u jednom – Crijep ERLUS LEVEL RS

  • Izrađen s pažnjom prema detaljima, Level RS crijep pruža savršeno ravnu površinu koja ističe modernu eleganciju vašeg krova.
  • Inovativna konstrukcija omogućuje jednostavnu instalaciju, bez krovne folije, za minimalne nagibe.
  • Level RS crijep je otporan na vanjske utjecaje, tuču i druge vremenske neprilike i promjene temperature, pružajući dugotrajan krov.
  • Paleta boja i tekstura omogućuje personalizaciju krova prema arhitektonskim preferencijama i stilu.
  • ERLUS Level RS crijep donosi moderni izgled koji transformira krov u vizualni element koji ističe sofisticiranost i suvremenost.
image 2

LJILJAN S
prodaja@ljiljan-s.hr
M. +385 91 633 0006
www.ljiljan-s.hr

Popularno