Connect with us

Energetska efikasnost

ThermoFibra – inovacija Deceunincka za maksimalnu toplinsku izolaciju i stabilnost PVC profila

Objavljeno

on

pogled iz dvorišta na bazen i objekt sa velikim staklenim profilima

Uklanjanjem čeličnih ojačanja iz PVC profila, uz novu tehnologiju staklenih vlakana ThermoFibra, Deceuninck je postavio nove standarde u kvaliteti i estetici profila. Eliminacija čelika omogućila je proizvođačima prozora značajnu uštedu vremena, a nova tehnologija ostvarenje izvanrednih vrijednosti toplinske izolacije.

Stabilnost, vrhunska izolacija i jednostavna ugradnja

Tehnologija ThermoFibra čini prozorsko krilo jačim koristeći integrirane neprekinute niti staklenih vlakana koje prozoru daju izuzetnu stabilnost i maksimalne vrijednosti toplinske izolacije Uf do 0,88 W/m²K, bez potrebe za čeličnim ojačanjem.

okvir prozora s ispunom od staklenih vlakana
ThermoFibra Deceuninck / Foto: Deceuninck

To je vrlo važno, jer veliki prozori s ThermoFibrom imaju značajno manju težinu u usporedbi s prozorima koji koriste čelično ojačanje, što ugradnju čini jednostavnijom i praktičnijom. Ova inovativna tehnologija pruža i dodatnu sigurnost s pojačanom protuprovalnom zaštitom.

Ulazna vrata s ThermoFibrom predstavljaju dodatnu inovaciju, omogućavajući uštedu vremena kod proizvodnje i smanjenje težine za čak 40%. S ispunom od 59 mm do 67 mm kod varijante s ThermoFibrom, ova vrata predstavljaju najfunkcionalnije rješenje.

Uz ThermoFibru, Deceuninck je predstavio još jednu inovaciju. To je iCOR, revolucionarni modularni sustav koji omogućuje jednostavno kombiniranje profila za prozore i vrata u različitim stilovima i tehnologijama. Ova jedinstvena platforma predstavlja prvi univerzalno primjenjivi modularni sustav te vrste na svjetskom tržištu.

Inovativna rješenja za održiv način života

Klimatske promjene sve su očitije i sve više se promišlja o održivim načinima poslovanja s fokusom na energetsku učinkovitost i ekološku održivost.

Briga o okolišu strateška je odrednica poslovanja Deceunincka. U skladu s time, razvija inovativna rješenja za održive domove s niskom razinom ugljičnog otiska te svoju poslovnu filozofiju temelji na stvaranju bezvremenskih proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve u pogledu dizajna, performansi i ekološke ravnoteže.

U Deceunincku čitav proizvodni proces temelje na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. U svojim proizvodima kontinuirano povećavaju udio recikliranog materijala koji nastaje u vlastitom pogonu za recikliranje i izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu u Belgiji.

Elegant profil – estetika, učinkovitost i održivost

Deceuninck ELEGANT Profil ispunjava najviše zahtjeve u pogledu estetike, učinkovitosti i održivosti i još jednom potvrđuje da je PVC stolarija idealno rješenje koje odgovara svim suvremenim zahtjevima arhitekture i gradnje. PVC profili iz Deceunincka nude širok raspon boja, stilova i dizajna. U svom asortimanu ELEGANT nudi čak 57 različitih boja folija za svačiji stil i ukus – od izgleda prirodnog ili obojenog drva do punih ili metalik tonova.

žena u interijeru dnevne sobe s velikim prozorima, zavjesama i s cvijećem
Deceuninck profili za ugodniji život / Foto: Deceuninck

Bez obzira na to težite li modernom ili tradicionalnom, PVC stolarija vam pruža fleksibilnost u dizajnu i lako se prilagođava svim vrstama arhitekture.

Uz izuzetno moderan i elegantan izgled, ELEGANT objedinjuje minimalizam, vrhunske izolacijske vrijednosti i ono najvažnije – održivost. S razlogom ga nazivaju novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetan minimalistički dizajn, kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora, pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Izvanredna tehnologija ThermoFibra zamjenjuje čelično ojačanje u profilima za prozore i vrata strukturnim staklenim vlaknima. Stoga je uistinu ekološka i ekonomska alternativa aluminijskim prozorima.

Deceuninck logo

Deceuninck d.o.o.
Gospodarska ulica 11
10298 Donja Bistra, Hrvatska
T. +385 1 2781 350
F. +385 1 2781 351
info@deceuninck.hr
www.deceuninck.hr

Popularno