Connect with us

Novosti

Održana konferencija “Budućnost ugodnog stanovanja” 2024

Objavljeno

on

Konferencija "Budućnost ugodnog stanovanja" 2024.

SUPEUS je interdisciplinarna udruga studenata koji svojim radom promiče energetsku učinkovitost, održivu gradnju i obnovljive izvore energije. Kroz svoje djelovanje Udruga objedinjuje različite tehničke i znanstvene discipline te stručne izvore, dotičući se aktualnih grana tehnologije, znanosti i gospodarstva. SUPEUS je time sadržajno jedinstvena udruga na razini studentskih udruga u Republici Hrvatskoj.

Završena je 13. konferencija „Budućnost ugodnog stanovanja“, dobro znanog BUS-a, koji se vratio u starom obliku kako je i zamišljen. Svi zainteresirani studenti imali su mogućnost sudjelovanja na besplatnoj jednodnevnoj konferenciji uživo koja se održala na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, Pierottijeva ulica 6.

Blok Campus Rimac
Blok Campus Rimac

Članice tima 3LHD Studia Dora Kodrić i Ivana Marić održale su predavanje na stručnoj konferenciji „Budućnost ugodnog stanovanja 2024“. Kroz predavanje s nazivom „Rimac Campus – arhitektura i održivost“ studentima su predstavile rad na projektu Kampusa Rimac, s posebnim naglaskom na koncept proizvodno i razvojno – istraživačkog kampusa, odnos s okolinom, međusobni odnos volumena i primijenjene principe održivosti.

Drugo predavanje na temu Kampusa držao je predstavnik izvođača termotehnike Luka Milat (ZLARING D.O.O.). Luka je studentima detaljnije objasnio kako je zamišljen i kako će funkcionirati energetski sustav kampusa. Konferenciju je u ožujku organizirala Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje, (Udruga SUPEUS). Tema ovogodišnjeg izdanja bila je „EcoConnect: U korak s energijom i inovacijama“.

Popularno