Connect with us

Interijer

Kako uz pomoć Feng Shui pravila pronaći kutak za novac u svom domu

Objavljeno

on

interijer dnevne sobe

Jedna od najpopularnijih feng shui tema je bogatstvo. Prema ovom drevnom kineskom učenju, postoji čak i kutak vašeg doma koji odgovara vašem blagostanju i obilju. Uz pomoć spomenutog učenja možete naučiti kako pomoću feng shui pravila i alata zvanog bagua pronaći i aktivirati kutak novca, odnosno kutak bogatstva u svom domu. Bagua je feng shui energetska karta koja životni prostor dijeli na osam područja oko središta.

Vaš dom je odraz vašeg života, a bagua je jedan od alata koji feng shui praktičari koriste za bolje razumijevanje ove veze. Svako od bagu područja odgovara određenom aspektu života, kao što su odnosi, karijera, znanje i da, čak i vaš financijski prosperitet. Ovo se područje na kineskom naziva “Sunce”, a poznato je i kao kutak bogatstva ili novca. Ovaj položaj se odnosi na vaše financijsko bogatstvo i obilje, kao i prosperitet svih vrsta. Također, predstavlja vlastitu vrijednost koja je duboko povezana s materijalnim bogatstvom. Naša sposobnost da primimo bogatstvo i obilje djelomično je određena time kako cijenimo sebe.

Još jedna stvar koju treba primijetiti je da mnogi ljudi kažu da žele raditi za bogatstvo, ali često se događa nešto drugo. Vješti praktičar feng shuija može vam pomoći da istražite uzrok svojih izazova i shvatite na čemu bi bilo najučinkovitije raditi. Na primjer, možda ne zarađujete onoliko novca koliko želite jer ne radite posao koji volite ili se nalazite u neadekvatnom poslovnom okruženju. U tim slučajevima možda nećete morati izravno raditi na bogatstvu; možda bi bilo korisnije fokusirati se na poboljšanje svoje karijere, u smislu traženja novog posla ili poslovnih suradnika.

Kako pronaći svoj feng shui novčani kutak

Da biste pronašli cjelokupno kućno bogatstvo, stanite na ulazna vrata svog doma okrenuti prema unutra i pronađite krajnji lijevi kut. I eto ga. Vaš kutak bogatstva je ovdje. Sada kada ste pronašli područje bogatstva, primijetite što se tamo događa. Je li prazna? Pokopan? Uredno organiziran? Razmotrite što bi to moglo predstavljati metaforički. Možda ovaj dio vašeg doma skuplja prašinu ili ga mjesecima niste dirali. Znači li to možda da ne vodite računa o svojim financijama, računima, prihodima?

Savjeti kako poboljšati svoj financijski kut

Ako želite raditi na privlačenju više obilja, samopoštovanja i prosperiteta, morate raditi na aktiviranju područja bogatstva u svom domu. Evo što vam savjetuju feng shui pravila.

Popravi sve što je pokvareno

Možda vam ovo ne zvuči kao feng shui, ali važno je da osim suptilnih, energetskih prilagodbi, i stvari u vašem domu funkcioniraju kako treba. Predmeti koji su okrhnuti, raspadaju se ili ne rade kako treba ne dovode do osjećaja obilja, naprotiv. Stoga ih je za opću dobrobit važno popraviti ili izbaciti iz kuće.

Ukrasite ljubičastom bojom

Ljubičasta je povezana s područjem bogatstva, tako da stavljanje nečeg ljubičastog u krajnji lijevi kut kuće može aktivirati bogatstvo i obilje. To može biti umjetničko djelo, jastuk, fotelja za sjedenje ili bilo koji drugi predmet koji vas privlači, to je navedena boja.

Donesite biljke

Područje bogatstva također je povezano s elementom drva, predstavljenim biljkama u interijeru. Dodajte zdravu zelenu biljku ovom području kako biste potaknuli stabilan rast svojih financija ili samopoštovanja. Biljka koja je posebno korisna u tu svrhu je Pilea peperomioides poznata i kao drvo novca, biljka novčića ili biljka žada.

Zelene i plave boje u korist feng shui pravila blagostanja

Zelena i plava su boje povezane s elementom drva, tako da dodavanje ovih boja u područje bogatstva može podržati rast u ovom području života. Možda ćete poželjeti obojiti cijeli zid u zeleno ili plavo ili odabrati manji, suptilniji naglasak, ovisno o vašem dekoru i preferencijama.

Aktivirajte funkciju vode

U sustavu pet elemenata, voda hrani drvo, tako da dodavanje elementa vode u područje bogatstva može biti podrška. Mala fontana može biti prekrasan dodatak ovom prostoru – samo se pobrinite da bude čista! Prljava, ustajala voda neće poboljšati feng shui vašeg doma.

Ako prava voda ne odgovara vašem prostoru, možete uključiti i umjetnička djela sa slikama vode. Potražite crni umjetnički okvir, jer je to boja koja predstavlja element vode.

Dodajte ametist

Kristali u prostoru utječu na njegovu ljepotu i raskošan izgled, a vrlo ih je lako pronaći. Ametist je izvrstan dodatak području bogatstva zbog svoje ljubičaste boje i jer odjekuje osjećajem obilja. I ne samo to. Može utjecati i na duhovno obilje, koje, složit ćete se, ide ruku pod ruku s materijalnim bogatstvom.

Sada kada znate koji su feng shui savjeti i pravila, možda je pravo vrijeme da se uputite u krajnji lijevi kut vašeg doma i provjerite situaciju. Ako je sve mračno, udobno se smjestite u svom izdašnom domu i poigrajte se bojama po feng shui pravilima i uživajte.

Popularno