Connect with us

Interijer

Revolucija u dizajnu sa Corian® Solid Surface

Objavljeno

on

Corian® Solid Surface u vertikalnim primjenama

Umjetna inteligencija revolucionarizira ljudske aktivnosti na raznim područjima. U arhitekturi, parametarski dizajn i računalna obrada ruše granice dizajna i omogućuju arhitektima da lako istražuju organske 3D oblike, složene geometrije, krivulje i nepravilne oblike.

Digitalna proizvodnja, održiva kreativnost

Tvrtka Linea Pannelli, distributer Corian® Solid Surface-a za sjevernu Italiju, stvorila je fascinantan zid kako bi pomogla dizajnerima da istraže mogućnosti parametarskog dizajna primijenjenog na stvaranje zidova s Corian® Solid Surface-om u interijerima.

Corian® Solid Surface u interijeru
Zid izrađen od Corian® Solid Surface s trodimenzionalnim pločama / foto: Linea Pannelli

Linea Pannelli stvorila je izložbeni prostor koji svojim kupcima nudi priliku vidjeti i dodirnuti uzorke i proizvode u Corian® Solid Surface-u. U tom je prostoru tvrtka nedavno postavila upečatljiv zid dug 8 metara i visok 2,50 metara u Corian® Solid Surface, osmišljen s novom, inovativnom tehnologijom – Corian® Automated 3D Fabrication Solution (#CorianShapingTheFuture) koja oživljava parametarske dizajne.

Polovica zida velika je ploča s različitim skladnim krivuljama u Glacier bijeloj boji sa zakrivljenom policom za knjige od crno obojenog hrasta. Druga polovica je sastav manjih ploča s otvorenim spojem u boji Artista Dust, gdje je umetnuta jedna Glacier White ploča, osvijetljena LED diodom koja mijenja boju. Cilj ove kreacije je omogućiti arhitektima i dizajnerima da vizualiziraju mogućnosti stvaranja trodimenzionalnih dizajna primijenjenih na namještaj, toliko kreativnih i personaliziranih da gotovo postaju umjetničko djelo, zadržavajući prerogativ praktične, svakodnevne uporabe.

Ovaj zid je apstraktna i konceptualna stilska vježba. Dizajniran je kako bi ponudio vizualno i taktilno iskustvo potencijala Corian® Solid Surface u vertikalnim primjenama, pokazujući mogućnosti igranja sa složenim krivuljama koje je teško postići s drugim materijalima i efekte koji se mogu postići s različitim bojama.

objašnjava Gianluca Reginato, voditelj prodaje tvrtke Linea Pannelli.

Do sada je realizacija ovakvih projekata bila pravi izazov zbog dugotrajnosti, visoke cijene, nedostatka visokokvalificirane radne snage i nužnosti korištenja drvenih kalupa. Corian® Automated 3D Fabrication Rješenje (#CorianShapingTheFuture) uklanja sve te granice i donosi kreativne mogućnosti na novu razinu – istovremeno poduzimajući veliki korak prema održivosti. Ovo je potpuno digitalna tehnologija proizvodnje, 10 puta brža od standardnih rješenja – parametarski dizajn se učitava u softver, pretvara i rekonfigurira u kratkom vremenu kako bi se oblikovala potrebna ploča.

„Corian® Automated 3D Fabrication Solution (#CorianShapingTheFuture) čini cijeli proces proizvodnje inherentno održivim i smanjuje utjecaj na okoliš štedeći tone drva jer izrada kalupa više nije potrebna,”

nastavlja Gianluca Reginato.

Ova inovativna i potpuno automatizirana tehnologija nije samo za interijere. Također ga je koristio Materfut®, službeni distributer Corian® Solid Surface za Španjolsku i Portugal, za transformaciju vanjskog dizajna svog sjedišta u prvu fasadu izrađenu od niza složenih trodimenzionalnih ploča koje se ne ponavljaju u Corian® Exteriors.

Corian® Automated 3D Fabrication Solution
Corian® Automated 3D Fabrication Solution / foto: Linea Pannelli

Corian® Automated 3D Fabrication Solution (#CorianShapingTheFuture) omogućilo je Materfut®-u stvaranje trodimenzionalne fasade s organskim oblicima i složenim geometrijama na najučinkovitiji, održivi i troškovno konkurentan način… uštedivši 40% troškova u usporedbi s konvencionalnim rješenjem.

Linea Pannelli zid i Materfut® fasada naišli su na veliki entuzijazam među arhitektima i dizajnerima, koji vide novi svijet dizajnerskih mogućnosti koji se otvara zahvaljujući upotrebi nove tehnologije koju je razvio Corian® Design. Mogućnosti postaju praktički beskrajne i omogućuju realizaciju sve više i više prilagođenih projekata.

Corian® Solid Surface u interijeru
Zid dug 8 metara i visok 2,50 metara u Corian® Solid Surface / foto: Linea Pannelli

O Linei Pannelli (www.lineapannelli.it). Tvrtka Linea Pannelli osnovana je prije više od dvadeset godina iz dalekovidne vizije Giorgia Perdoncina, koji je svoju stolarsku djelatnost pretvorio u tvrtku za distribuciju visoko inovativnog materijala Corian® Solid Surface. Linea Pannelli ubrzo je postala referenca za obrtnike, arhitekte te mala i srednja poduzeća zainteresirana za rad s Corian® Solid Surface, čiji je glavni distributer za sjevernu Italiju. Tvrtka je sa sjedištem u Vo’, u pokrajini Padova, i kupcima nudi praktičan centar za tehničku obuku za rad s Corian® Solid Surface. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u procese upravljanja i najsuvremeniju tehnologiju, Linea Pannelli pruža savjetovanje o dizajnu i kompletan asortiman Corian® proizvoda u svim dostupnim bojama i veličinama.

Corian® Automated 3D Fabrication Solution (#CorianShapingTheFuture) je nova, inovativna tehnologija za realizaciju parametarskog dizajna za unutarnje i vanjske primjene – do 10 puta brže i do 40% jeftinije od standardnih, konvencionalnih rješenja. Uz ovo potpuno digitalno rješenje, implementacija projekata s organskim 3D oblicima, složenim geometrijama, krivuljama i nepravilnim oblicima nikada nije bila lakša, jeftinija i brža.

Ljepota i svestranost uz Corian® Exteriors – Corian® Exteriors rješenja temeljena na Corian® Solid Surface površinama donose osobnost gotovo svim vrstama okruženja, poboljšavajući i olakšavajući živote onih koji koriste i uživaju u njegovom jedinstvenom potencijalu. Može se izraditi u gotovo bilo kojem obliku, za bilo koje mjesto, za bilo koju svrhu, a dostupan je u širokom rasponu boja, nudeći vam slobodu dizajna, istraživanja i stvaranja. Dugotrajna, izdržljiva i elegantna rješenja Corian® Exteriors, kao što su obložne ploče, imaju trodimenzionalnu mogućnost oblikovanja koja oslobađa inventivne i umjetničke umove više od 40 godina. Da biste saznali više o Corian® Exteriors: www.exteriors.corian.com

Corian® Solid Surfaces su neporozni, bešavni, materijali s niskim sadržajem VOC koji pomažu u stvaranju higijenskih, zdravih prostora koji se lako čiste i dezinficiraju. Njegova površina sprječava da prljavština i mrlje prodru u materijal, a njegov besprijekoran izgled integriranih Corian® radnih ploča, pultova, sudopera i pokrovnih zidnih ploča znači da nema pukotina u kojima bi se plijesan, klice i virusi mogli uhvatiti i razvijati. Ovo pojednostavljuje čišćenje, dezinfekciju i rutinsko održavanje. Kao materijal s niskim sadržajem VOC-a, Corian® Solid Surface ne sadrži opasne kemikalije i stoga podržava bolju kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima i certifikat Green Building.

O Corian® Designu – Corian® Design, odjel tvrtke DuPont, globalna je organizacija koja stvara, proizvodi i plasira na tržište napredne materijale, proizvode i rješenja za dizajn interijera i arhitekturu, proizašlih iz temelja tehnologije i stručnosti svjetske klase. Oglašavan pod markom Corian® i sloganom Make your Space™, njegovi materijali, proizvodi i rješenja ispunjavaju najzahtjevnije zahtjeve u pogledu ljepote, funkcionalnosti i trajnosti. Globalni portfolio Corian® Design neprestano se razvija i trenutno uključuje Corian® Solid Surface, Corian® Quartz, Corian® Endura i Corian® Exteriors. Kako biste saznali više o Corian® Designu i njegovoj ponudi proizvoda u vašoj zemlji ili regiji: www.corian.com

O DuPontu – DuPont (NYSE: DD) je globalni lider u inovacijama s materijalima, sastojcima i rješenjima temeljenim na tehnologiji koji pomažu transformirati industriju i svakodnevni život. Naši zaposlenici primjenjuju raznoliku znanost i stručnost kako bi pomogli klijentima da unaprijede svoje najbolje ideje i isporuče bitne inovacije na ključnim tržištima, uključujući elektroniku, transport, građevinarstvo, zdravlje i dobrobit, hranu i sigurnost radnika. Više informacija možete pronaći na www.dupont.com

Zastupnik:

JAF logo

J.u.A. FRISCHEIS d.o.o.
Ljudevita Posavskog 49,
10410 Velika Gorica
T: +385 1 6223-853; 1 6238-555
F: +385 1 6223-861
frischeis@frischeis.hr
www.frischeis.hr

Popularno