Connect with us

Arhitektura

Franc – Novi poslovno-stambeni projekt, Arhitektura koja otvara prostor i njeguje donjogradski urbanizam

Objavljeno

on

ulica ispred zgrade

Uz Park dr. Franje Tuđmana i Trg Francuske Republike u Zagrebu, upravo niče Franc, novi stambeno-poslovni kompleks Alfa stan grupe, prema projektnom rješenju arhitektonskog ureda njiric+ arhitekti.

Kompleks se sastoji od devet odvojenih objekata koji se skladno uklapaju u arhitekturu toga dijela grada i donose nove mogućnosti za stanovnike kvartova uz ovu, najveću zelenu površinu Donjega grada. Arhitektura Franca otvara do sada nedostupan prostor, aktivira nove pravce kretanja prema Reljkovićevoj i Čanićevoj ulici te stvara u središtu novi javni prostor trga otvoren za građane.

vanjski dio poslovno stambenog objekta
Autor vizualizacije : Polymachine

Investitor Franca iskusna je Alfa stan grupa koja je svoju reputaciju izgradila kvalitetnim stambenim projektima u Veslačkoj i Bužanovoj ulici u Zagrebu. Vođeni visokim standardima u stanogradnji, projektiraju kvalitetnu unutrašnjost stambenih objekata nadograđenu pametnom tehnologijom i održivim rješenjima, ali i vlastitom službom održavanja čime dokazuju stabilnu brižnost o objektima. Kvaliteta je pretpostavka za sigurnost, a ona se proteže cijelim projektom Franc, već od samog načina građenja. Na Francu se primjenjuje top-down-up metoda kao najbolji i najsigurniji način građenja u urbanim sredinama, kojom se kreće od -1 etaže te se paralelno grade nadzemne i podzemne etaže.

njiric+ arhitekti u Francu su utjelovili kvalitetu življenja u svim aspektima, s fokusom na privatnost te komfor korištenja stana i prostora zgrade. Već je sam ulazak u zgradu decentan jer su ulazi smješteni bočno kako bi ritual ulaska započeo trenutkom privatnosti, a nastavlja se ulaskom u otmjeni lobby intimne atmosfere, dok impresivno stepenište vodi prema dizalu ili izravno do stana.

Karakteristika kvalitetnog stanovanja, očituje se i u manjem broju stanova na katu, a u Francu ih je maksimalno tri. Ovakvo projektiranje ovisi o kvadraturi tlocrta koju možete birati i prilagoditi prema vašim željama i potrebama. Za to je na raspolaganju projektni tim Alfa stan grupe koji nove vlasnike vodi kroz prilagodbu tlocrta, ali i proces odabira iz bogate selekcije opreme i materijala kojima od stana stvaraju dom. Izabrana kolekcija opreme sažima međusobno skladne palete boja i tekstura vrhunskih proizvoda pomno odabranih partnera i dobavljača. Jedan od njih je i Marlex, partner na projektu za visokokvalitetnu Schüco vanjsku aluminijsku stolariju.

Oni prate vizualni identitet Franca, sustavno proveden kroz strukturu njegova interijera, samog pročelja te ostalih vanjskih prostora.

interijer dnevne sobe
Autor vizualizacije : Polymachine

Svih 127 stambenih jedinica je raznoliko, različitih su rasporeda, a orijentacija im je višestrana. Njihovoj atraktivnosti svakako doprinose visoki stropovi i francuski prozori kojima se dodatno povećava inicijalni doživljaj volumena samog prostora.

Višestrana orijentacija stanova omogućena je arhitektonskim konceptom Franca kojim je cijeli kompleks podijeljen u devet samostalnih zgrada. Među njima je jedna u cijelosti namijenjena poslovnim prostorima tzv. tihih, intelektualnih djelatnosti kao što su zdravstveno-estetske poliklinike, odvjetnički uredi i sl.

Podijeljenost kompleksa u odvojene zgrade, ujedno je otvorila prostor između Reljkovićeve i Čanićeve ulice te kreirala novi javni trg. Njegova je površina perforirana s pet atrija koji poput svjetlosnih tunela povezuju prizemlje s etažom -1, također zamišljenom kao atraktivan poslovni prostor. Povezujući u jedinstvenu cjelinu multifunkcionalan poslovni prostor etaže -1 s prostorom u prizemlju, kreira se spektakularan interijer kojim se doživljaj vlastitog brenda približava kupcima na posve originalan način. Poslovni prostori u Francu općenito su zamišljeni kao dodatni sadržaj koji olakšava i unaprjeđuje život stanarima, ali stvara i dodatnu vrijednost za susjedstvo.

Investitor s posebnom pažnjom bira sadržaje koji će oplemeniti svakodnevicu stanara i susjeda, ali koji pritom ne proizvode nepotrebnu buku, neugodne mirise, odnosno generalno ne ometaju stanovnike kompleksa u miru svakodnevne životne dinamike.

alfa stan logo

Alfa stan grupa d.o.o.
sjedište: Starogradska 16/a, 10430 Samobor
ured: Sky Office, R. F. Mihanovića 9, 10110 Zagreb
info@alfastangrupa.hr
www.alfastangrupa.hr

Popularno